- Није дечја игра већ озбиљна уметност. Тако упућенији оцењују сликарство четрнаестогодишњег Александра Ђукића, ученика Основне школе “Јован Поповић”. Талентовани основац већ је остварио сан и појединих академаца, отворио је прву самосталну изложбу, како скромно каже, уз помоћ своје школе и Народне библиотеке “Вук Караџић”, који су препознали његов таленат.

Недавно, на отварању његове прве самосталне изложбе, која још траје у одељењу Библиотеке у Старој радничкој колонији, било је око 200 присутних, међу њима и признати крагујевачки сликари. Његове радове оценили су као “зреле, достојне једног академца”. Изложено је тридесет радова.

Почео је да црта од “малих ногу”, али је цртање и сликарство почео да усавршава у једној школи уметности у Малом Зворнику, где је извесно време живела његова породица.

- Учитељи сликања говорили су ми да брзо напредујем и да имам талента. Ту је настала и прва озбиљна слика за коју ми је речено да је зрела за изложбу.

Тада је имао осам година. Међутим, тек када се преселио у Крагујевац почео је интензивније и озбиљније да се занима за ову уметност. Много му је, прича, помогла наставница ликовног Славица Ђорђевић.

Волео би, додаје, да као прави сликари, има и свој атеље али то је засад за њега недостижно.