ЛУКА Модрић и Еден Азар су главни кандидати за МВП Мундијала, Хари Кејн и Ромелу Лукаку јуре "златну копачку", а један фудбалер је од новинара у Русији већ добио признање - "Мистер осмех". Леви бек селекције Француске Лукас Ернандез (22), кажу извештачи из Шпаније, делује као најсрећнији играч на СП, не скида осмех са лица и увек је спреман на шалу.

Дефанзивац Атлетико Мадрида до пре годину дана само у најсмелијим мислима могао је себе да види међу 23 играча "триколора" на СП, а сплетом околности постао је незамењив на месту левог бека у тиму Дидијеа Дешана. Француска има сјајну конкуренцију на сваком месту у тиму, Ернандез је тек 27. марта ове године, у свом другом наступу за "триколоре" и то против Русије дословце купио селектора и изборио се за позицију испред Мендија из Ситија, Дињеа из Барселоне и Курзаве из ПСЖ.

- Ово је више од сна. Играм као у магновењу сваки меч, тек кад се вратимо кући имаћу бар мало времена да схватим шта ми се све издогађало - није крио усхићење Лукас.

Да Фелипе Луис није пропустио пола сезоне у Атлетико Мадриду, ни Лукас не би добио прилику да се искаже у дресу "јорганџија". На Мундијалу је један од најстандарднијих играча, само су Варан и Канте одиграли више минута од њега.

Због свега овога Лукас Ернандез ваљда и не скида осмех са лица...

ПОРОДИЦА ДЕФАНЗИВАЦА
ЛУКАС Ернандез потиче из фудбалске фамилије. Отац Жан Франсоа је био дефанзивац Тулуза, Сошоа, Марсеља, па шпанских клубова Компостеле, Рајо Ваљекана и Атлетико Мадрида.
Његов две године млађи брат Тео стасао је у Атлетико Мадриду као и Лукас, али од 2017. је члан Реал Мадрида. И он је леви бек и игра за младу селекцију Француске.