ФУДБАЛЕР Хрватске Домагој Вида се спрема за сутрашње полуфинале Мундијала против Енглеске "хладан" као оно пиво које је пио после четвртфинала са Русијом. И када је загрљен са помоћним тренером Огњеном Вукојевићем "заплитао језиком" и поред осталог узвикнуо националистички израз стар 75 година који гласи "Слава Украјини", а који се, с разлогом, у Русији исто толико година тумачи као отворена провокација.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ СНИМАК ДОМАГОЈА ВИДЕ: "Београд" гори?!

Занимљиво је да је у тренутку националног набоја и љубави према Украјини, у којој је до пре неколико месеци зарађивао за живот, прекршио најмање три члана Дисциплинског правилника ФИФА. Да се било ко од чак 19 чланова Дисциплинске комисије, иначе удобно ушушканих у ВИП третман у Москви, позабавио озбиљније Видиним прекршајем, овај фудбалер би вероватно сутра код куће са Вукојевићем гледао дуел против Енглеске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХРВАТИ УКАЉАЛИ ФУДБАЛ: Руска јавност и медији огорчени због инцидената "коцкастих" и благог става ФИФА

Незванично, Виду су теже казне од благо и стидљиво изречене опомене спасли Звонимир Бобан и Давор Шукер. Први је један од најближих сарадника председника ФИФА Инфантина, а други је актуелни председник ФС Хрватске и члан ИО УЕФА.