ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: МОСКВА

СВЕТСКО првенство у Русији, највећој земљи на свету, показало је сав навијачки колорит, али и све разлике међу људима, али и 11 градова домаћина Мундијала. И, после тачно две недеље од старта овог такмичења више је него јасно да је Москваи када је фудбал у питању заиста центар света.

Свака част Калињинграду, Самари, Ростову на Дону, Сочију, Санкт Петербургу и осталим градовима домаћинима великог догађаја, али Москва је посебна прича.

И данас, на дан меча Србија - Бразил, све је на Црвеном тргу врвело од навијача са свих страна света. Наравно, главну реч су имали Срби и Бразилци, а оно што је било приметно је коректно понашање свих навијача који се налазе у строгом центру града.

Прочитајте још: САЛЕ УЗ ФУДБАЛЕРЕ: Мир у глави, ватра у срцу, вера у себе!

Занимљиво је да је са свих страна Црвени трг под огромним мерама обезбеђења, на улазима су детектори метала, дресирани пси за откривање експлозива, а специјалне јединице полиције контролишу сваку тоебу, сваки ранац. На Црвени трг не сме да се унесе алкохол, али ни вода!

Још од раног преподнева организоване групе српских навијача из Новог Сада, Београда, Бијељине, па чак и неколико њих са тробојком на којој стоји натпис Приштине, стигли су у центар Москве на мали навијачки дуел са Бразилцима...

Прочитајте још: СРПСКИ НАВИЈАЧИ У МОСКВИ: "Дајте Бразил да се играмо"