Најбољи српски скијаш Марко Вукићевић налази се у Швајцарској на десетодневним тренинзима спуста и супервелеслалома на глечеру Сас Фи.


Са тренером Милошем Томићем и сервисером Миланом Пејићем, заједно са аустријским и швајцарским такмичарима из Светског купа, ради на надморској висини од 3.500 метара.


Док многе европске екипе имају потешкоће са проналажењем стаза за тренинге брзих дисциплина, српски скијаш је добио могућност да тренира са најбољим екипама у врхунским условима, на одлично припремљеној стази.


- Захвалан сам швајцарској и аустријској екипи јер су ми омогућиле да тренирам на њиховој стази, у идеалним временским условима. Тренинзи су организовани као на трци, стаза је целом дужином заштићена мрежом, постављени су сатови за мерење брзине, имамо и могућност видео анализе после скијања - рекао је Вукићевић, а саопштено је из његовог тима.


Како је објаснио, Вукићевцих на терен износи више пари скија како би тестирао које су најбрже.


- Ово су моји први тренинзи спуста у новој сезони. У кондицији сам, на тренинзима сам брз, што ми даје вољу и самопоуздање за предстојеће трке Светског купа - закључио је он.