КОРАК до Париза. Одбојкаши су се пласирали у четвртфинале 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској, пошто су у четвртфиналу матирали упорне Чехе са 3:0 (31:29, 25:21, 25:18). "Орлови" ће се у уторак (20.30) у Антверпену, за улазак у полуфинале које се игра 27. у Француској престоници, борити са Украјином.

Жестока борба вођена је само у првом сету. И то од тренутка када су Чеси сервисима Јана Хадраве успеле да стигну вођство "орлова" од 22:18. Тада су наши изгубили сигурност, почели су да греше на сервисима, што је ривал искористио да први дође до сет-лопте. Срећом, наши су спасили пет сет-лопти, а другу су претворили у 31:29, пошто су изблокирали Хадраву, који им је од почетка меча задавао доста главобоље. Иначе, после изједначене игре до 10 поена, Срби су успели да се одлепе на плус три, а потом им ни 22:18 није гарантовало мирну завршницу. Наши су одлично нападали и блокирали, али су се мучили како да укроте чешке сервере. Срећом, када је било најпотребније сачували су мирноћу и успели да поведу са 1:0.

"Орлови" су други чин завршили без трзавица. Истина, Чеси су на почетку запретили, водили са 4:1, 8:6, да би преузели контролу на терену када је Срећко Лисинац са два аса преокренуо на 9:8. Заиграли су Срби сигурније у нападу, мирније на пријему и у одбрани, чвршће на блоку. Нису дозвољавали Чесима да се разиграју, успели су да укроте и сјајног Хадраву и окончају други сет како су и желели.

У трећем су Срби доминирали. "Орлови" су били разиграни, распевани, нису дозволили Чесима да се размахну потпуно оправдавши улогу фаворита. Када је Подрашчанин ставио тачку на утакмицу одмах је почела припрема за најважнију утакмицу на шампионату, јер ће се у уторак знати да ли ће се борити за медаљу или ће морати да спакују кофере.

СРБИЈА - ЧЕШКА 3:0

ДВОРАНА у Антверпену. Гледалаца: 3.000. Судије: Твардовски (Пољска) и Блемхард (Холандија).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 17, Петрић 8, Ћировић, Пековић (либеро), Крсмановић, Ивовић, Јововић 3, Атанасијевић 15, Лубурић, Мајсторовић (либеро), Подрашчанин 9, Лисинац 10, Тодоровић. Поени - напад: 47, блок: 10, сервис: 5, грешке ривала: 19 (7 из сервиса).

ЧЕШКА: Моник (либеро), Хадрава 15, Џаворонок 18, Зајичек 5, Фингер 1, Кунц (либеро), Паточка, Павел Бартош, Галабов 3, Адам Бартош, Соботка 2, Јанку, Јанух, Седлачек 3. Поени - напад: 35, блок: 5, сервис: 7, грешке ривала: 21 (14 из сервиса).

Сетови: 31:29, 25:21, 25:18.