ПОПРАВНОГ више нема. Одбојкаши са пуно поштовања, али и опреза ишчекују у Антверпену данашњи (17.30) дуел осмине финала 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској са Чешком. "Орлови" верују да ће доказати да су квалитетнији и верују да су на правом путу за Париз. Навикнути да иду корак по корак не размишљају о Белгијанцима и Украјинцима, евентуалним противницима у четвртфиналу.


- Почиње тежи део ЕП, мада ни групна фаза није била лака - примећује селектор Слободан Ковач. - Јурили смо резултат како бисмо освојили жељено прво место. Показали смо одређени квалитет, нарочито против Немачке и Белгије које смо победили са по 3:0. Сада нас очекује окршај са незгодном Чешком, али мсилим да смо у овом тренутку боља репрезентација. Тако морамо да размишљамо, да на терену покажемо колико вредимо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Околић пред Чехе: Непоражени смо, сваки играч доприноси тиму


Кормилар Србије подвлачи да добро сарађује се играчима, али признаје да још није имао прилику да види њихову негативни страну.


- Надам се да смо им улили поверење у оно што радимо и да ће остати поверење међу нама - подвлачи Ковач.


Урош Ковачевић истиче да су заслужено победници групе, да екипе нису биле нимало наивне. Срећом, турнир су почели онако како су желели победом над Немачком и касније наставили у том ритму.


- Нисмо ми због неуспеха у Барију изгубили самопоуздање, нити имамо потребе да се било коме доказујемо, јер знамо колико вредимо. Сада нас очекује дуел са једном јако незгодном селекцијом. Мало знам о Чесима, али чим су у осмини финала нису за потцењивање. Све је на нашој страни, ако будемо радили наш део посла нећемо имати проблема - каже Ковачевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕ ЗАНИМАЈУ ИХ ИГРИЦЕ: Доминација одбојкаша Србије


Капитен Немања Петрић каже да су испунили први циљ, да су из утакмице у утакмицу подизали ниво игре и да тако треба да наставе и у елиминационој фази.


- Сигурно нас у другом делу шампионата очекује тежак посао. Идемо корак по корак, сада је најважније да у осмини финала пребродимо Чешку. Морамо да будемо опрезни, свака екипа тражи своју шансу. Морамо да будемо максимално концетрисани - опрезан је Петрић.


ЖЕЛИМО У ПАРИЗ

Марко Подрашчанин се нада да ћемо стићи до Париза и мечева за медаљу:

- Чешка је на папиру непознаница за нас. Међутим, чим су у осмини значи да се ради о озбиљној екипи. Морамо да оправдамо улогу фаворита, да наставимо да играмо као у групи и да одемо у Париз, за који смо се спремали све време.