СЛОБОДАН Ковач се не ослања на народну изреку "ако се по јутру дан познаје". Селектор одбојкаша је природно задовољан што су његови пулени на почетку 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској преслишали Немачку (3:0) и Словачку (3:0), али упорно спушта лопту на герфлор и од играча тражи да буду опрезни.

- Не смеју играчи да размишљају много унапред. Морају да буду концетрисани само на наредни меч. Направио сам неку врста графикона и када год смо у свлачионици показујем га играчима како би им указао да је сваки корак важан. Јер, да би дошли до врха свака степеница је пресудна - јасан је Ковач.

Кормилар Србије одлучан је и да у групној фази разигра све одбојкаше. Зато је прексиноћ против Словачке промешао поставу и шансу пружио Ивовићу, Крсмановићу, Лубурићу и повремено Тодоровићу и Околићу. Одмарао је Петрића, Атанасијевића и Подрашчанина.

- Мислим да је нормално да на овако дугим турнирима шансу пружим свим играчима, да пробам да их држим што дуже у форми. Зато је дуел са Словачком био идеална прилика да "промешам карте". Они су интересантна екипа, доста висока, у једном тренутку имали смо проблем са њиховим блоком, тако да сам упозорио играче да не забијају све лопте, него да смечују високо, по прстима. На почетку је било мало испитивања, а после смо додали гас и добро одиграли. У трећем сету Словаци су мало више рескирали, повели, али моји момци су били концентрисани и нису дозволили изненађење. Мислим да смо играли добро - подвлачи Ковач.

ОКОЛИЋ: СЈАЈНА АТМОСФЕРА

БЛОКЕР Александар Околић се нада да ће наставити да иду победничким путем:

- Од почетка припрема за Европско првенство влада позитивна атмосфера. Лепо све износимо, што се види и на терену. Остварили смо две важне победе, које смо већ заборавили, јер смо фокусирани на наредног ривала.