ДОК су се наши одбојкаши у суботу одмарали, дотле су црногорски у Ротердаму градили историјску победу. Селекција Црне Горе је остварила први тријумф на европским првенствима, пошто су били бољи од Естоније - 3:0. Синоћ је у дербију наше групе, Б, у Бриселу Белгија савладала Немачку са 3:2. У осталим мечевима није било изненађења.


"Орлови" су суботу искористили да се из Брисела преселе у Антверпен и играју са Словачком, а сутра (20.30) их очекује дуел са Шпанијом. И сви до једног подвлаче да ће у сваки дуел ући максимално озбиљно, како не би себи закомпликовали живот. И још једном су се уверили да је и Белгија, с којом се састају у среду, веома јака. Домаћин умало није прокоцкао 2:0 против Немачке, али је у тај-брејку био јачих живаца.


И док фаворити побеђују на 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској, дотле дебитанти као Црногорци користе сваку прилику да скрену на себе пажњу. После тријумфа над Естонијом селектор Вељко Башић није крио велику радост:


- Срећан сам због успеха мојих играча, који је последица рада на дуже стазе. Када сам видео како су ушли у меч, када сам видео срећу на њиховом лицу знао сам да побеђујемо. Нисмо се оптерећивали ни када су Естонци водили у првом и другом сету, јер смо мислили само на нашу игру. Зато смо их нашим чврстим блоком и одбраном приморали да греше.


Одушевљене због велике победе за Црну Гору није крио ни коректор Милош Ћулафић:


- Естонија нас је у последње време побеђивала, тако да је победа још слађа. Настављамо свој пут, сада је све отворено и осминафинала није недостижна.