ПАРИЗ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


ЧУВЕНИ возач Формуле један Михаел Шумахер смештен је у понедељак у париску болницу "Жорж Помпиду". Ово пребацивање је било организовано у највећој тајности, а седмоструки шампион је смештен на одељење кардиоваскуларне хирургије.

Из возила је, како су пренели француски медији, најпре изашло приватно обезбеђење, од десетак људи, да би из болничких кола, са регистарским таблицама Женеве, болничари изнели особу која је преко главе имала пребачену плаву тканину! Шумахер је довезен у ову здравствену установу под лажним именом, да би се, највероватније, обезбедио његов мир и сачувала анонимност.

Ипак, француски новинари су дошли до ове информације. Најпре је "Паризјен" објавио ову вест, а потом су то потврдили и други медији. Из службе за односе с јавношћу, која је задужена за париске болнице, то, међутим, није потврђено, највероватније због заштите интереса пацијента. У болници, на позив "Новости", такође нису могли да одговоре позитивно, позивајући се на лекарски кодекс. Ни званични представник за штампу Шумахера, Сабине Кем, по обичају, није желела да коментарише ове наводе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ Документарни филм о Михаелу Шумахеру излази у децембру

Према незваничним информацијама, Шумахеров третман је требало да започне данас. Преносећи ову вест, многи су се питали зашто би Михаел Шумахер био транспортован у Париз из Швајцарске, чије клинике важе за најбоље на свету, односно који то третман раде у болници "Жорж Помпиду", а да га не раде у чувеној Универзитетској болници у Цириху. Новинари су данас остали и без одговора на питање зашто је славни ас, који је већ више од пет година скривен од очију јавности, превезен возилом Хитне помоћи, а не, на пример, хеликоптером?

ТРЕТМАН Болница "Жорж Помпиду"

Фото АП

Шумахер је, како се сазнаје, примљен на одељење којим руководи француски професор Филип Менаше, иначе велики стручњак за лечење кардиоваскуларних проблема матичним ћелијама.

Популарни Шуми је доживео тешку повреду на скијању на француским Алпима у децембру 2013. године. Због повреда главе, налазио се у вештачкој коми до лета следеће године. Убрзо после тога је пуштен на кућно лечење.

Његово стање се од тада држи у тајности, али су се појавиле незаничне вести да је оно и даље веома озбиљно. Претпоставља се да ће у Паризу бити подвргнут лечењу матичним ћелијама и да би могао да се опорави од повреда задобијаних ударцем главе у стену. Према другим изворима, ово је само једна у низу трансфузија матичних ћелија, којима је у последњих неколико година подвргнут Шумахер.