Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је његова екипа показала да је права и да је навикла да побеђује.

- Ово је једна права екипа која у сваком моменту зна шта хоће, која никад не одустаје и увек ће ићи на победу. Навикла је да побеђује и то је добро - рекао је Терзић за РТС после финала у Анкари.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТИЈАНА БОШКОВИЋ МВП: Било је чудесно, поносна сам!

Српске одбојкашице су одбраниле титулу шампиона Европе, победом у финалу после пет сетова над Турском, пред више од 14 хиљада навијача домаће екипе.

- Да се играло било где друго, било би нам мало лакше, добили бисмо другим резултатом. Ово је био пакао у ком никад нисмо играли, ни близу оваквој атмосфери. Буквално је било невероватно од првог до последњег звиждука, без икакве комуникације са екипом јер нисмо могли да се чујемо - казао је Терзић.

Капитен екипе Маја Огњеновић је истакла да је поносна.

- Изузетно сам поносна на нашу екипу. Чак и када се чинило да Турска има меч у својим рукама, успеле смо хладне главе да се вратимо. Морамо да будемо задовољни, о овоме смо сањали и цело лето радили. Превише је емоција, биће потребно пар дана да се слегну утисци. Било је онако како смо очекивали, изузетно неизвесно, пуно преокрета. Није било лако играти у оваквом амбијенту - навела је Маја Огњеновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Србија је одбранила европску титулу!

Одбојкашицама Србије ће сутра у 21.00 бити уприличен свечани дочек испред Скупштине Београда.

- Не можемо да дочекамо. То је оно због чега тренирамо, радимо и побеђујемо за нашу земљу и народ, за који знамо какву нам енергије шаље - рекла је Огњеновићева.

Србија је освојила укупно трећу титулу шампиона Европе у женској одбојци.

Наредно Европско првенство за одбојкашице одржава се за две године у Србији.