Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је после данашње победе над Италијом да се не сећа када је његова екипа успела "тако добро" да заустави тог ривала.

"Морам ода будемо задовољни како је све функционисало, поготово како је спремљена тактика за тај њихов идеалан пријем функционисала. Не памтим да смо овако успели да зауставимо Италију", рекао је Терзић после утакмице.

Србије је данас у Анкари са 3:1 победила Италију у полуфиналу Европског првенства.

"Они су на њихов врло лош пријем у претходним мечевима имали око 60 одсто реализације првог напада. Ми смо данас то успели да спустимо на неки пристојан проценат и то је основни разлог зашто смо добили", оценио је селектор.

"Честитам девојкама, остао је још један дан и једна утакмица, остаје да одраде то на добар начин", рекао је Терзић.

Србија ће у финалу Европског првенства играти против домаћина Турске.

"Да се игра негде другде, можда бих мало ставио и већи проценат на Пољску дао. Овде у Анкари пред пуном халом и све што се дешава на терену, мислим везано за суђење и све друго, тешко да ће Пољској дати да победи ову утакмицу. Нама није претерано битно ко ће бити ривал, јер ако играмо нашу игру добићемо оба ривала, али ако не будемо играли, обе екипе имају шансу да нас добију", казао је он.