Селектор женске обојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић био је задовољан игром свог тима против Турске у петом колу Европског првенства, које се одржава у Турској, Пољској, Мађарској и Словачкој.

Актуелне светске и европске шампионке синоћ су после преокрта савладале домаћу селекцију 3:1 и са максималних пет победа заузеле су прво место у групи А.

- Ово је дефинитивно била наша најбоља игра и било је за очекивати да одиграмо боље него у претходним утакмицама. Сигурно је да је мотив код играчица био на вишем нивоу него у претходним утакмицама - рекао је Терзић после меча.

Он је истако да је тријумф против Туркиња изузетно важан из два разлога.

- Први разлог је што је пут до полуфинала лакши. То је оно што је мање важно, а оно што је важније јесте да се после утакмица са слабијм противницима појављивало размишљање да можда нисмо у форми, да нисмо добри као раније... Сада је сампоуздање порасло, девојке су опет свесне да могу да победе било кога. Надам се да ће у оваком расположењу и са мотивом одиграти до краја - рекао је Трезић.

Наредни ривал српским одбојкашицама биће Румунија, са којом ће у осмини финала играти у недељу од 16 сати.

- Румунке су те које нам долазе после групне фазе. Не би требало да буде проблема ако будемо играли нашу препознатљиву игру. Немају квалите да нас угрозе, али ми бисмо могли да поведемо рачуна да нема времена ни могућности да се опуштамо, јер после Турске треба да хватамо један прави ритам за оно што следи, а то су тешке утакмице - закључио је Терзић.