Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Турске у петом колу Европског првенства са 3:1 (23:25, 25:19, 25:22, 25:22) и заузеле прво место у групи.

Српкиње у досадашњем делу првенства имају максималан скор. Победиле су репрезентације Финске, Француске, Грчке, Бугарске, а сада су биле боље и од домаћина. Изабранице Зорана Терзића су на тај начин освојиле 15 бодова и са првог места иду у плеј-оф.

18:32 - ПРВИ СЕТ

На самом старту меча виђена је изједначена игра обе екипе, те по једна грешка на обе стране, а после лошег сервиса Бошковићеве, резултат је поново изједначен 3:3.Добар пријем има наша репрезентација, али бележи и четири сервис грешке, што су Туркиње искористиле и повеле са 8:7.

Ни једна ни друга селекција нису успевале да се резултатски "одлепе" на више од једног поена. После сјајног блока Вељковићеве, Србија је дошла до минималне предности, али следи нова сервис грешка, па и изједначење. На сервис линији нашла се Буша, која је сјајним сервисима допринела новом вођству, а поенима Огњеновићеве, Србија стиже и до предности од два поена.

Изабранице Зорана Терзића коначно су поправиле игру у нападу, Бошковићева је донела предност од 14:11, што је селектора Турске приморало да затражи тајм-аут. По повратку на терен, одбојкашице Турске смањују на само поен заостатка, али је Исмаилогу направила сервис грешку. Обе репрезентације имају проблема са сервисом, те су и наредна два поена завршена на исти начин.

Промењене су улоге са почетка меча, сада су Туркиње те које "јуре" предност, а после најдужег поена на утакмици и сјајне одбране домаћина, стижу до изједначења 18:18. Потпуно изједначена игра виђена је до самог краја првог сета. Заустављена је Бранкица Михајловић, Турска долази до два поена предности (23:21), да би уследио тајм-аут селектора Србије. Додатна неизвесност унета је по повратку на терен, уз сјајан сервис Маје Огњеновић Србија поново долази до изједначења. 

На сет лопту за домаћина, затражен је и видео челенџ пошто је судија свирао прелаз Бранкице Михајловић, али је одлука остала непромењена. Прву прилику искористиле су  Туркиње и добиле први сет са 25:23.

19:07 - ДРУГИ СЕТ

И други сет настављен је у истом ритму. Ређају се поени на обе стране, а прве до предности од два поена стигла је наша репрезентација. Проблем са сервисом присутан је и у овом сету. Изблокирана је Вељковићева, али у следећем нападу Туркиње нису имале решења за Бошковићеву, те је предност остала на конту одбојкашица Србије.

Серија Српкиња. Наместила је руку Стефана Вељковић, искористила слаб пријем Туркиња, те довела свој тим до предности од 13:8. Одговарају одбојкашице Турске на сјајан начин. Везују три поена, што је селектора Терзића натерало да затражи тајм-аут. Њихову серију прекида Бошковића сјајним "кувањем", а уз још један њен поен, Србија долази до 15:11.

На кратко Туркиње прекидају серију наше репрезентације, али уз добар сервис Михајловићеве, Србија одлази на 19:13. Успевају европске шампионке да одрже консантну предност у самој завршници, а Михајловићева доноси великих 23:15. На сет лопту сервирала је Вељковићева, али су уз добро постављен двојни блик Туркиње успеле да остану у игри. Не користе Српкиње ни наредне две сет лопте, али је четврта била довољна. После нешто слабијег пријема и незгодне лопте, снашла се Бранкица Михајловић и донела Србији изједначење у сетовима 1:1.

19:33 - ТРЕЋИ СЕТ

Ношене сјајном подршком са трибина, одбојкашице Турске су на старту трећег дела игре повеле са 3:0. Само на кратко прекинута је њихова серија, да би већ у следећем нападу стигле до 4:1. Успеле су Српкиње да консолидују своју игру у нападу, али им домаће одбојкашице нису дозвољавале да се резултатски приближе. Одржавају Туркиње константну предност од два или три поена.

Средином меча успевају наше играчице да дођу до изједначења 12:12. Погађала је Вељковићева, а после грешке Турске стигао је нерешен резултат. Уз блок-поен Мине Поповић, Србија први пут долази до предности у овом сету. Сјајно се Буша снашла на мрежи за нови поен, а после прелаза турске репрезентације, наше девојке одлазе на 17:14.

Потпуни резултатски преокрет најавила је Огњеновићева сјајним блоком за 21:17, али је Вељковићева била непрецизна на сервис линији. Не предају се Туркиње, Еда Ерден доводи свој тим на само два поена заостатка. Сет лопту ипак доноси Мина Поповић, али прва није искоришћена. Добар пријем српске репрезентације омогућио је Бошковићевој да снажно нападне и доносе потпуни резултатски преокрет 25:22 и 2:1 у сетовима.

20:04 - ЧЕТВРТИ СЕТ

Поново Туркиње сјајно отварају сет. Одличном игром стигле су до предности од 3:0, а њихову мини-серију прекида Буша. Само на кратко, јер домаће одбојкашице већ у наредном нападу долазе до новог поена, а потом и предности од 6:2. Тајм-аут тражи Зоран Терзић.

Вратиле су се у игру наше девојке после поена Маје Огњеновић, која је сјајно реаговала на мрежи. Наредни сервис био је добра прилика да се заостатак додатно смањи, али после неспоразума на мрежи, поен је припао Туркињама. Ипак, не предају се европске шампионке. Уз три везана поена коначно долазе до изједначења 8:8.

Поповић и Буша сјајно су поставиле двојни блок, који је донео и прво вођство српској репрезентацији у овом сету.

Нови видео челенџ уследио је после изједначења, а жути картон добио је селектор српске репрезентације, Зоран Терзић. Та ситуација није пореметила српске одбојкашице, спреман блок имала је Тијана Бошковић, која је донела нову предност свом тиму.

У истом ритму настављају наше девојке. Поенима Вељковићеве и Михајловићеве, Србија је поново у предности 17:14. Немају Туркиње решење за Тијану Бошковић. Млада српска одбојкашица доноси 20:16. Добар сервис Турске продужио је сет, али је сјајна на мрежи поново била Бошковићева, која је поентирала за 21:18 и спречила Туркиње да приђу на само поен заостатка.

Ипак, ређале су се прилике за Турску, а једну је искористила Баладин, која је приближила своју репрезентацију на 20:21. Уследио је нови тајм-аут, а потом и поен Тијане Бошковић. Ипак, нису се предавале одбојкашице Турске, тројни блок сачекао је Бошковићеву, која није успела да дође до поена, те је резултат био нерешен.

Нова мини-серија поена Србије и две сет лопте. Већ прва је искоришћена после сјајног сервиса Тијане Бошковић, па Србија стиже до велике победе 25:22.

Укупним резултатом 3:1 српске одбојкашице стигле су до тријумфа, као и првог места у Групи А.