Италијан Винћенцо Нибали победник је претпоследње, 20. етапе Трке око Француске, док је Еган Бернал задржао жуту мајицу и у недељу ће постати први Колумбијац који је освојио најпрестижнију бициклистичку трку на свету.

Бернал је жуту мајицу преузео у петак након што је 19. етапа скраћена због невремена. Он је у тренутку прекида имао око два минута предности над до тада водећим Жулијаном Алафилипом, а садашњим освајањем четвртог места задржао је лидерску позицију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тур де Франс: Прекинута 19. етапа због невремена, Бернал преузео жуту мајицу

Сада му је потребно само да заврши последњу етапу како би ушао у историју Тур д'Франса. Осим тога што ће постати први Колумбијац који ће славити на Туру, Бернал ће са 22 године бити и најмлађи победник те трке.

Данашња брдска етапа од Албервила до Вал Торена, која је требало да буде дуга 130 километара, скраћена је због неповољних временских на само 59 километара и у њој је тријумфовао Нибали временом 1:51,53.

Друго место заузео је Шпанац Алехандро Валверде, а треће његов сународник Микел Ланда. Иза њих следе Бернал и Герајнт Томас, који ће Колумбијцу сутра и предати трон.