Некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Огњен Короман дружио се са девојчицама и дечацима који учествују на државном финалу Спортских игара младих (СИМ).

Короман, тренутно тренер Жаркова, уживао је у финалним надметањима у малом фудбалу.

- Пратим Спортске игре младих у медијима, али сам први пут уживо са учесницима. Када Игре подржавају имена као што су Немања Матић и Предраг Мијатовић, као и Един Џеко и Лука Модрић, онда је то такође додатна велика ствар. Кроз Игре ова деца заиста показују да у региону можемо заједно, да млади треба да се упознају и друже. Било би лепо да се Игре прошире на Македонију и Црну Гору. И надам се да ће Владе свих земаља у будућности још јаче подржавати Спортске игре младих - истакао је Короман.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СИМ спектакл на Ади: Познати први путници у Сплит

Познати су путници на регионално финале у Сплиту у атлетици, рукомету, баскету 3 на 3, шаху, тенису и стоном тенису, а у петак ти познати и представници Србије у преосталим спортовима (између две ватре, одбојци, малом фудбалу и одбојци на песку).

Њима ће медаље уручити премијерка Србије Ана Брнабић, комесар Европске уније Јоханес Хан, регионални председник Игара Здравко Марић, представници Владе Србије и спонзора.