ОЗБИЉНО и са најслабијима. Ватерполо тим Србије, чијe је UNIQA званично осигурање, данас (13.30) у другом колу групе А 18. Светског првенства у Гванџуу на папиру очекује најлакши ривал, домаћин Јужна Кореја. Ипак, "делфини" не помишљају да у меч уђу опуштено, јер желе да се што боље спреме за дуел са Грчком, с којом се састају у петак.

- Не пада нам на памет да потценимо ниједну екипу. На то немамо право. Нормално је да очекујемо победу, али и да се добро српемимо за дуел са Грцима - истиче Страхиња Рашовић.

Олимпијски победници су и јуче анализирали дуел са Црном Гором, против које су после вођства од 8:6 у финишу спасавали бод (10:10). Јасно им је да морају да поправе игру у одбрани, као и да побољшају напад. Зато ће дуел са нејаким домаћином добро доћи да се провере неке ствари. Иначе, Корејци су на старту шампионата изгубили од Грчке са 26:3.

Наши после јутарњег дуела са Црногорцима, са Корејом играју увече (20.30 по локалном времену), тако да су се јуче привикавали на нове услове. Како затварају програм на делу ће видети Грке у дуелу са "ајкулама" и знаће да ли ће морати да домаћину напуне мрежу до врха или ће им у петак победа над веома јаким Хеленима бити довољна за прво место у групи које доноси директан пласман у четвртфинале.

- На нама је да елиминишемо црне минуте у току утакмице, да нам се више не понови пад као против Црне Горе. Најважније је да наставимо да се бодримо и да дижемо игру - наглашава Радомир Драшовић.

ГРУПА А

ДРУГО коло, данас: Ц. Гора Грчка (12.20), Србија - Ј. Кореја (13.30). Треће коло, петак: Србија - Грчка (10.30), Ц. Гора - Кореја (10.50). ТАБЕЛА: Грчка 3, Србија 1, Ц. Гора 1, Ј. Кореја 0.

ГРУПА Б

ДРУГО коло: Аустралија - Казахстан (јутрос), Хрватска - САД (јутрос). Треће коло, петак: Аустралија - САД (12.10), Хрватска - Казаахстан (13.30). ТАБЕЛА: Хрватска 3, САД 3, Казахстан 0, Аустралија 0.

ГРУПА Ц

ДРУГО коло, Мађарска - Шпанија (јутрос), Н. Зеланд - Ј. Африка (јутрос). Треће коло, петак: Мађарска - Ј. Африка (1.30), Шпанија - Н. Зеланд (2.50). ТАБЕЛА: Мађарска 3, Шпанија 3, Ј. Африка 0, Н. Зеланд 0.

ГРУПА Д

ДРУГО коло, данас: Италија - Јапан (9.30), Немачка - Бразил (10.50). Треће коло, петак: Бразил - Јапан (4.10), Италија - Немачка (6.30). ТАБЕЛА: Италија 3, Немачка 1, Јапан 1, Бразил 0.