Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, после ремија против Црне Горе (10:10) на отварању Светског првенства у Јужној Кореји, истакао је да такав резултат најправеднији.

- Није ово право време за ватерполо какав играју Србија и Црна Гора. Ми смо контролисали утакмицу до средине трећег дела када је уследио пад. Ривал је преокренуо резултат, али смо индивидуалним квалитетом успели да изједначимо и то је најреалније - рекао је Савић.

Новинаре је занимало какав став о суђењу има српски селектор.

- Немам коментар - било је све што је рекао Савић о суђењу у мечу у којем је Србија имала само пет пута играча више, много мање од противника (11).

Капитен Милош Ћук сматра да је Србија поклонила бод црногорској селекцији.

- Наравно у лошем термину прве утакмице и не може све да функционише како би требало. Потребно нам је мало времена да "сваримо" тренинге и да имамо брзину и пловност. Супер је што су дебитанти осетили такмичење. Није им лако а сада ће бити боље. Имамо самопоуздање пред оно што нас чека - наводи Ћук.

Његов саиграч Страхиња Рашовић, стрелац гола 12 секунди пре краја, каже да је добра ствар што "делфини" нису пали после два гола заостатка пет и по минута пре краја.

- Битно је да смо остварили добар резултат. Ово је резултат игре целог тима. Наша енергија ван базена се показала у игри. Следећи пут ће неко други бити успешан. Прибојавао сам се пада, они су светска екипа и сигурно да за нас у овом саставу није било лако. Сада смо скинули терет, можда је био и страх од победе - закључио је он.

Српски ватерполисти други меч играју у среду против Јужне Кореје од 13.30 по нашем времену.