"ДЕЛФИНИ" не могу без браће. После Пијетловића на сцену ступају Рашовићи. Млађем Виктору 18. СП у јужнокорејском Гванџуу је друго, пре две године у Будимпешти је освојио бронзу, а старијем Страхињи прво. Ватерполо тим Србије, чији је UNIQA званично осигурање, у понедељак у првом колу групе А играју са Црном Гором (01.30). У среду одмеравају снаге са Јужном Корејом, а у петак са Грчком.


- Не може репрезентација без браће. После Гојка и Душка, ту смо Страхиња и ја. Коначно смо дочекали да заиграмо заједно на неком великом такмичењу. Веома смо срећни, мотивисани и покушаћемо да се вратимо са медаљом - истиче Виктор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВАТЕРПОЛИСТИ СА ЦРНОМ ГОРОМ НА СТАРТУ СП: Србија увек напада медаљу


Старији Страхиња је играо овогодишњу Светску лигу у Београду на којој је Србија извадила олимпијску визу. Наступао је и на светским куповима и Универзијади.


- Узбуђен сам, јер је ово прво велико такмичење за мене. Верујем да ће се они мало искуснији трудити да нам олакшају наступ у Кореји. Важно је да будем максимално спреман и да не дозволим да изгорим у великој жељи. Надам се да ћемо се добро уклопити - каже Страхиња.


Виктор сматра да су имали довољно времена да се уиграју за изазове на шампионату планете.


- Мислим да смо спремни. Уосталом представљамо Србију, што значи да су амбиције што се нас тиче увек највише. Ипак, незахвално је прогнозирати. Дошли смо овде са највећим амбицијама, да одемо што даље - наглашава Виктор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сава Ранђеловић пред СП: Никако нас не отписујте


Група А је веома тешка. Осим Црне Горе и Грчка јури једно од прва три места која воде на Олимпијске игре у Токију. Не схватају олако ни Јужну Кореју.


- За нас у овом подмлађеном саставу нема лаких утакмица. И неће их ни бити. Морамо за сваку да се спремимо као да је финална - подвлачи Страхиња.