Престижни рукометни турнир "Летњи куп", уз учешће 1.500 младих рукометаша, из 100 клубова, одржаће се од 26. до 29. јуна на Новом Београду.


У чак седам спортских хала утакмице ће играти млади рукометаши узраста од 12 до 17 година из најбоље тимова Европе попут Веспрема, Хановера, Макабија, Загреба, а долазе и гости из Израела, Грчке, Хрватске, Кореје...

Градски секретар за спорт Драгана Пешић-Белојевић истакла је да је велика ствар за град да угости овако велики број екипа.

"Београд ће сигурно бити добар домаћин и надам се да ће гости уживати у игри и у нашој престоници. Градски секретаријат за спорт ће увек подржати овакву манифестацију и помоћи најмлађима", изјавила је она.

Државни секретар за омладину, некада прослављени голман и освајач сребрне медаље на Европском првенству 2012, Дарко Станић рекао је да му је задовољство што велики број рукометаша долази у Београд.

"Ово је веома битан турнир за наш град, одлично је што Београд има могућност да угости сву ову децу из иностранства. Наравно, мени је посебно драго што је реч о рукомету и што ће Београд бити престоница која сигурно никога неће оставити равнодушним", рекао је Станић.