Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић одбранила је данас у Минску титулу шампиона Европских игара ваздушним пиштољем.

Аруновић је средином финала ушла у борбу за прво место. Највећи конкурент за злато била јој је Гркиња Ана Коракаки. Смењивале су се у вођству, на крају је Аруновић, светска вицепрвакиња из Чангвона 2018, тријумфовала са 241,2 круга.

Гркињу је оставила 1,3 круг иза себе и реванширала јој се за Светско првенство. Резултат српске репрезентативке је и нови рекорд Европских игара, јер ово су прве Игре по новим правилима (24 хица у финалу), пренео је Стрељачки савез.

Бронзу је освојила Антонаета Бонева из Бугарске са 218,1 кругом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВРОПСКЕ ИГРЕ: Прва медаља за Србију, сребро за Аруновић и Микеца

"Финале је било изузетно јако јер су међу финалисткињама биле девојке освајачице европских, светских и олимпијских медаља. У последње четири године појавило се много младих стрелаца, пиштољашица, које су кратком временском периоду напредовале. Предводница тог таласа јесте Ана Коракаки. Срећна сам што сам без обзира на то и након четири године поново освојила злато", рекла је Аруновић.

Она је додала да нема много времена за славље, пошто није завршила такмичење у Минску.

"Нећу да кажем да сам дошла овде нешто да браним, али ми је драго што могу да кажем да јесам одбранила титулу првакиње Европских игара. Ако бисмо узели у обзир и јучерашњи наступ, изузетно сам захвална на јучерашњој медаљи. Хвала Дамиру који је повукао нашу екипу. На тај начин сам добила прилику да пуцам мало више, да осетим стрелиште мало боље и да исправим грешке које сам правила и да данас направим бољи резултат", навела је Аруновић.

То је друга медаља за Србију на Играма у Минску, након што је Аруновић заједно са Дамиром Микецом у миксу ваздушним пиштољем освојила сребро.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Додик у Минску напустио свечану ложу за време дефилеа спортиста из тзв. Косова

Микец је, попут Аруновићеве, у појединачном такмичењу мушкараца ваздушним пиштољем данас бранио злато из Бакуа 2015. Он се пласирао у финале и заузео је седмо место.

Од српских стрелаца Бобана Момчиловић Величковић је заузела 10. место са 572 круга, а Димитрије Гргић заузео је 11. место са 578 кругова, једним мање од резултата који је водио у финале.

Титулу у мушкој конкуренцији освојио је светски вицешампион Рус Артем Черноусов са 241,4 круга, сребро је освојио Украјинац Олег Омелчук са 239,6, а бронзу Летонац Лаурис Страутманис са 219,3 круга.