Одбојкашки репрезентативци Србије изјавили су да екипа константно напредује у Лиги нација и да је пред њом будућност.

- Показујемо очигледан напредак из викенда у викенд, то нас све радује. Верујем да још можемо да подигнемо форму. Ова млада екипа показује добре знаке. Било је само питање када ће да кликне и испољи се тај потенцијал, што се и догодило. Репрезентација има будућност и не морамо да бринемо - рекао је Милан Катић у Милану.

Репрезентација Србије ће од 21. до 23. јуна играти са Италијом, Аргентином и Пољском током четвртог викенда Лиге нација.

- Италија игра добро, Пољска је у добром саставу, биће тешко и са Аргентином. Чека нас тежак и занимљив викенд, као што су били и претходни. Нема за нас лаких утакмица, треба да уживамо и боримо се као и до сада - казао је Катић.

Његов саиграч Петар Крсмановић је рекао да се нада да ће Србија наставити победнички низ.

- Играмо добро, победили смо олимпијског шампиона у пуном саставу и све похвале за ове младе момке. То ништа даље не мора да значи јер нас чека још супер противника. Надам се да ћемо наставити овај низ који смо почели у Канади и наставили у Португалији - рекао је Крсмановић.

По његовим речима, игра репрезентације Србије је све боља.

- Наша игра се много променила, на почетку смо били у грчу. Тек смо се били окупили. Против Русије је кренуо наговештај, нисмо победили, али су они били у скоро најјачем саставу. Растемо из дана у дан и надам се да ћемо тако наставити, па шта буде на крају - казао је Крсмановић.

Први ривал српским одбојкашима у Милану биће домаћа Италија, у петак од 20.00.