ОСМЕХ се вратио на лица одбојкаша. После лошег старта у Новом Саду, "орлови" су другог викенда Лиге нација у Отави одиграли три маратонска меча и остварили две веома важне победе.


Били су психички јаки у преломним тренуцима, успели су против Аустралије да 0:2 претворе у 3:2, а у дуелу са Канадом да сачувају мир и када су испустили сет лопту или три меч лопте - 3:2. У уторак се селе у португалски Гондомар, где ће од 14. до 16. јуна да играју са Бразилом, домаћином и Кином.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ САВЛАДАЛИ КАНАДУ: Вучићевић ставио тачку


- Начин на који смо дошли до победа можда још више мотивише, него да смо славили на други начин. Момци су дали свој максимум, искористили шансе које су им указане. Знам да је било напорно, јер смо за три дана одиграли 15 сетова. За све нас је охрабрујуће како смо одиграли други викенд, од првог до последњег дана - истиче селектор Никола Грбић.


Наша подмлађена селекција као да се претплатила на маратонске мечеве од пет сетова. После два пораза у тај-брејку од Русије у Новом Саду и Немачке у Отави, уследиле су две победе на рулету против Аустралије и Канаде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Србија јача за Јововића и Лубурића у Португалу


- Дуел са Канадом смо могли раније да решимо, баш као и окршај са Немцима, против којих смо испустили један сет за победу. Против домаћина су одлучиле наша велика жеља, мотивација, жеља да се покажемо пред навијачима, а и наш квалитет је дошао до изражаја - наглашава блокер Стеван Симић.