Караван радости и пријатељства Спортских игара младих (СИМ) после отварања у Новом Саду у прва дана посетио је Опово и Петровац на Млави, где су одржана такмичења у борби за пласман на републичко финале у Београду.


У Опову указана је посебна част организацији СИМ Србије, будући да су паљењем бакље пријатељства у овом прелепом јужнобанатском месту, упоредо са Играма, почели и Мајски дани општине Опово, који ће, уз велики број занимљивих приредби и манифестација, трајати све до 26. маја.


Заклетву пријатељства у име спортиста овог града полажила је атлетицарка Андреа Стајин, а у име судијске организације Немања Стојановћ и председница СИМ Србија Ивана Јовановић уручила је специјално признање за допринос развоју Игара председнику општине др Зорану Тасићу.


Свечано је било и на отварању з Петровцу на Млави, где је заклетву пријатељства у име спортиста положио талентовани кошаркаш Љубомир Маслеша, а у име судијске организације Ива Иванкић.


- Љубав деце Петровца према Спортским играма младих је заиста велика и то се може видети на сваком кораку. А управо те искрене дечје емоције и радост с којом нас малишани увек дочекују за нас непроцењива. То је посебна енергија која покрећу СИМ причу и то је за нас мотив више да из године у годину будемо још бољи и да нашим најмлађим пријатељима пружимо још много прилика да се играју, радују и друже и да им на тај начин оплеменимо детињство. Срце ми је заиста препуно због дивног дочека који нам је Петровац приредио и ове године и сигурна сам да се дружити и заједно ширити вредности Игара још много година - истакла је Ивана Јовановић.


Она је заједно са председником општине Душком Нединићем упалила бакљу пријатељства коју је, громогласним аплаузом, унео телентовани шахиста Душан Штрбац.