МАЈА Огњеновић и Милена Рашић неће предводити одбојкашице у Лиги нација, која стартује 21. маја. Светске првакиње се у Београду припремају за прве мечеве, а данас су у хали "Импулс" и у другој пријатељској утакмици савладале Бугарску са 3:1 (25:23, 25:20, 16:25, 25:18). И синоћ је било 3:1 за Српкиње.


Нашим дамама су дуели са Бугаркама били генерална проба пред турнир групе 4 Лиге нација у београдској дворани "Александар Николић" од 21. до 23. маја. Изабранице Зорана Терзића играју са Холандијом, Корејом и Турском.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИПРЕМЕ ЗА ЛИГУ НАЦИЈА: Одбојкашице Србије савладале Бугарску


Осим Огњеновићеве и Рашићеве трофејни тренер не може да рачуна на повређену Силвију Поповић, а на списку нису ни Бојана Живковић и Тијана Малешевић. Због клупских обавеза на припремама нису ни Стефана Вељковић и Маја Алексић. Зато су шансу добиле младе играчице из нашег шампионата.


- Тешко је причати да ли смо задовољни или нисмо. Нормално је да у овом стадију припрема, када смо се окупили пре седам дана, да неке ствари не могу да функционишу на прави начин. Врло је и мало играчица са СП. Девојке су радне, вредне, покушавају да напредују и науче нешто ново на сваком тренингу или на утакмици. Пријатно сам изненађен и подмлатком - каже селектор Зоран Терзић.