Тренери фудбалера Црвене звезде, Партизана и Војводине, Владан Милојевић, Саво Милошевић и Радован Kривокапић, подржали су Спортске Игре младих пред званично отварање у Новом Саду.

Свечано отварање СИМ за читав регион заказано је за сутра, у хали Спенс од 10 сати, када ће градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и идејни творац СИМ Здравко Марић сезону прогласити отвореном.

После фудбалера Црвене звезде, Војводине и Партизана подршку су дали и тренери три највећа српска клуба и сложили се да је сјајно што деца могу бесплатно да играју на одлично организованим турнирима у чак 25 градова Србије, али и изразили наду да ће у јулу присуствовати на Државном финалу турнира у малом фудбалу уколико им обавезе дозволе.

- Било је дивно гледати наше врхунске фудбалере како излазе у мајицама СИМ на терен и то у званичним мечевима. А посебно јер су се сви играчи потписали, сваки тим посебно на мајицу, тако да ћемо их урамити и чувати. Ту смо сви са главним задатком, да деци Србије и региона кроз спорт и дружење одрастање чинимо лепшим. За нас су сви победници - истакла је Ивана Јовановић, председница СИМ Србије.

Kараван радости и пријатељства сутра стартује у Новом Саду, а потом је одредиште Опово, Петровац на Млави...