Спортске игре младих (СИМ) за регион у 2019. години свечано се отварају 15. маја на Тргу слободе у Новом Саду.

Скуп, који почиње од 10 сати, заједничко организују Град Нови Сад и Спортске игре младих Србије, што ће бити трећи пут да се регионално отварање одржава у Србији.

По завршетку програма, следе финални турнири за Нови Сад у девет спортова, по теренима града и биће велико уживање гледати неколико хиљада малишана који ће се дружити и такмичити.

Победници ће обезбедити пласман на Државно финале, које је на програму у другој половини јула у Београду.

- Припремили смо много изненађења за мале и велике СИМ-овце и позивамо све да буду део најлепше спортске приче. Уједно, Kараван радости и пријатељства у Новом Саду стартоваће на свом путу, који ће обухватити 25 градова Србије, у којима ће се одржати финална такмичења, после којих ће победници из свих градова обезбедити пласман на Државно финале у Београду. А чак на преко 120 терена широм Србије одржаћемо турнире у фудбалу. Ту смо за децу Србије и учинићемо све да се она осећају лепо, упознају нове другаре, такмиче и друже се - истакла је Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије.

После Новог Сада, СИМ спортски дани биће одржани следећим редом: Опово (16. мај), Петровац на Млави (17. мај), Kикинда (20. мај), Зрењанин (21. мај), Сомбор (22. мај), Ваљево (23. мај), Панчево (24. мај), Омољица (25. мај), Банатско Ново Село (26. мај), Зајечар (27. мај), Ниш (28. мај), Сурдулица (29. мај), Сремска Митровица (31. мај), Ириг (1. јун), Београд (3. јун), Пожаревац (4. јун), Чачак (6. јун), Kраљево (7. јун), Kуршумлија (8. јун), Сокобања (10. јун), Нови Пазар (11. јун), Прибој (12. јун), Чајетина (13. јун) и Kрагујевац (15. јун).