Спортски савез Београда (ССАБ), на челу са председником Драганом Томашевићем, у присуству представника Града, градског секретаријата за спорт, представника чланица савеза и медија, промовисао је нови изглед wебсајта, телефонску апликацију, као и публикацију БГ Победник.

Велики број личности из света спорта појавио се у Скупштини града Београда на свечаном коктелу, како би уз одговарајући програм испратио најновија дешавања у градској спортској институцији. Лепо је било видети на истом месту градску секретарку за спорт и легендарну рукометашицу Драгану Белојевић, генералног секретара Олимпијског комитета Србије и трофејног веслача Ђорђа Вишацког, генералног секретара Фудбалског савеза Србије Јована Шурбатовића, атлетског шампиона Данета Корицу, веслачког аса Николу Стојића, који је и члан Извршног одбора ССАБ, и многе друге личности које су обележиле спорт, не само главног града већ и Србије.

Нови сајт Спортског савеза Београда је модерног и чистог изгледа, лак и интуитиван за сналажање. Прилагођава се величини екрана свих уређаја и чини да се са лакоћом користи и на малим резолуцијама као што су мобилни телефони. Овај сајт издваја то што је за његову израду коришћена „Progressive Web app технологија“ која омогућава корисницима да га инсталирају као апликацију на својим телефонима. Корисници могу да приступе сајту чак и када немају интернет конекцију и то ће им омогућити да прочитају вести које су пре тога учитане у саму апликацију.

Такође, корисници имају прилику да укључе могућност за примање push нотификација, што ће учинити да не пропусте нове информације са сајта, односно, апликације за чије инсталирање нема потребе да се излази на “Play” продавницу. Самом посетом wебсајта са мобилног телефона постоји могућност да се апликација инсталира кликом на “Add to homescreen”.

Публикација БГ Победник наследник је БГ Тријумфа, у којем ће се поред активности Спортског савеза Београда промовисати чланице ове организације, спортски догађаји у главном граду, као и спортисти из престонице.

У име Спортског савеза Београда, генерални секретар Никола Пенић потписао је два Протокола о сарадњи са реномираним компанијама - „Најк“ и “Протон Систем”.