КОМИСИЈА за такмичење Регионалне лиге у ватерполу предложила је Управном одбору да се одложене утамице Црвене звезде са Морнаром и ПОШК у Сплиту региструју са 5:0 у корист домаћина.


У образложењу се истиче да мечеви 13. и 15. кола нису одиграни, јер су хулигани 9. фебруара на сплитској Риви напали тројицу ватерполиста црвено-белих (Александра Краља, Милоша Максимовића и Душана Васића), због чега Београђани нису одиграли утакмицу са Морнаром, а две недеље касније ни са ПОШК. Подсећа се и да је УО на ванредној седници 18. фебруара у Београду одлучио да се дуели Звезде са сплитским клубовима одложе до даљег, јер се инцидент није догодио на базену. И 12. марта на седници УО у Сиску исказана је подршка наставку такмичења у Регионалној лиги.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нападачи на ватерполисте Звезде се бране са слободе: Хулигани пуштени из затвора


Морнар је дописом предложио да се утакмица одигра 30. марта, а ПОШК за викенд, од 29. до 31. марта.


- Црвена звезда је одговорила 1. априла, нагласивши да још нису у стању да предложе термине због згуснутог календара и обавеза у Суперлиги Србији и у репрезентацији. Како до 17. априла није стигао конкретан предлог, предлаже се да УО донесе одлуку по којој се утакмице региструју са 5:0 у корист Морнара и ПОШК - пише у саопштењу Комисије за такмичење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИВЕДЕНА ТРОЈИЦА НАПАДАЧА: За једним хулиганом се још увек трага, пронађен и дрес који су отели Звездином ватерполисти

НИКО НИЈЕ КРИВ

КОМИСИЈА на крају образложења напомиње да су свему допринеле несвакидашње околности и да није од клубова (Морнар, ПОШК и Црвена звезда) није крив.

Уколико УО прихвати предлог, Морнар ће бити пети, Звезда седма, док ПОШК три бода неће спасти испадања из А1 лиге. Подсетимо нови члан је Будва, док је титулу освојила Младост.