ФИНАЛНА серија одбојкашког плеј-офа, у којој су главни актери Војводина и Црвена звезда, стартоваће у понедељак, 22. априла у "Спенсу", а љубитељи игре преко мреже уживаће у умећу играча оба тима. То су јуче на заједничкој конференцији за новинаре у Новом Саду потврдили актери, Синиша Гавранчић, тренер Новосађана, и Томислав Кукањац, стратег Београђана.

Ове сезоне Звезда је успешнија у међусобном скору, а надиграла је Војводину и у полуфиналу Купа Србије. Међутим, борба за шампионски трон је нови изазов у којем су Новосађани намерени да га по трећи пут заредом освоје.

- Круна и најзанимљивији део сезоне, одмеравање две екипе које су и највише показале је изазов за који смо се спремали. Верујем у играче, оптимиста сам али кренућемо корак по корак - каже Гавранчић. - Најважнија је утакмица која је на реду и први меч може много тога да одреди. Веома добро знамо ко нам је ривал и његове квалитете.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гајић разговарао са Грбићем

Са своје стране, Звездин тренер малу предност даје ривалу, а уверен је да се финална серија неће завршити у три дуела.

- Биће то квалитетна и неизвесна серија. Надам се да ћемо се на крају ми радовати. Имамо високе амбиције и желимо да помрсимо рачуне Војводини, која има одличне појединце у екипи. О свему, ипак, одлучиће нијансе и тренутна спремност - рекао је Кукањац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ковачевићу "Трофеј Газета"

ТРИ ПОБЕДЕ ДО ПЕХАРА

ШАМПИОНА Србије освојиће екипа која оствари три победе. Термини утакмица финала плеј-офа су 22. (18.00), 25. (18.00) и 29. април (17.30), и, уколико буде потребно 1. и 4. мај.

У првој, трећој и евентуално петој утакмици домаћин ће бити Војводина, а у другој и евентуално четвртој утакмици, Црвена звезда. Прва три меча финала преносиће РТС 2.