Седница Извршног комитета Европске боксерске конфедерације (ЕУБЦ) одржана је у Београду, у Палати Србија, дан уочи финала Београдског победника - Меморијал Бранко Пешић.

Домаћин састанка председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин, уједно и члан Извршног комитета, у уводном говору истакао је да је велика част и задовољство бити организатор овог догађајq.

- Налазимо се у историјској згради где је Јосип Броз Тито одржао први Самит несврстаних и надам се да ће овај састанак имати такву тежину за наш спорт. Преносим вам поздраве председника Србије Александра Вучића који нам даје пуну подршку - рекао је Боровчанин.

Високе госте из Европе поздравио је и председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић.

- У Београду важи једна изрека, да ако имаш пара да платиш једну рунду пића у кафани, можеш да живиш у Београду цео живот. Београд радо прима госте из иностранства, има велико срце и душу, можете да уживате у нашој храни, музици, а на 300 метара одавде су Дунав и Сава, наше две реке, отићи тамо је празник за уши и очи - истакао је Маљковић.

Он је открио да је недавно имао разговор са председником Вучићем, да су констатовали да је бокс као спорт великих шампиона у кризи и да су зато позвали Боровчанина.

- Ово је спорт једног Парлова, Бенеша, Шкара, браће Качар. Зато смо позвали Боровчанина да узме заставу у своје руке, да бокс врати на високо место и тако помогне и српском спорту и Олимпијском комитету. Ненад је то прихватио са великим ентузијазмом, дигао је Србију на ноге ,наши људи су талентовани за спорт и на добром су путу. Све вас волимо и једино са љубављу нисмо гледали кад сте долазили на празнике и авионима бомбардовали наш град. Али, сада су нека друга времена, спорт је у првом плану и желим вам успешне састанке - поручио је Маљковић.

Финале 57. Београдског победника одржава се сутра од 19 сати у дворани Шумице, а улаз је бесплатан.