Селектор репрезентације Србије Ненад Перуничић био је задовољан издањем свог тима, упркос поразу у Задру од Хрватске 27:23.


- Небитно где се налазимо, морамо да играмо храбро и са карактером. Вечерас је био испит ових момака да видимо где се налазимо. Показали су доста, фали још увек зрелости, много су се трошили у одбрани. Било је неких пасова, изгубљених лопти, али у суштини сам задовољан. Друго полувреме смо били конкурентни једној великој репрезентацији" - рекао је Перуничић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НИШТА ОД ПОДВИГА: Рукометаши Србије у Задру изгубили од Хрватске


Овај меч је било "одрастање да схвате момци шта им још треба да би били у друштву репрезентација каква је Хрватска", навео је он.


- Поносан сам на ове момке. Нису одступили када су губили седам разлике. То је карактер који није први пут показан. Показали су и на СП, без обзира која је разлика, да постоји једна линија од које се не одступа, увек имамо веру. Честитке Хрватској, показали су класу, а честитке и понос за моје момке који нису подлегли жестокој атмосфери и сјајном противнику. Идемо даље, још једна лекција - рекао је Перуничић.