ПОБЕДА рукометаша Партизана у Новом Пазару (32:27) на старту плеј-офа пала је у сенку инцидента који је изазвао Миломир Радовановић. Капитен црно-белих је шест минута пре краја меча насрнуо на саиграча Дарка Стевановића (најбољи стрелац меча са 10 голова) и већи инцидент спречили су тренери и саиграчи, који су одмах утрчали у терен. Радовановић је потом напустио дворану, а када се вратио осим искључења добио је плави картон (дисциплинску казну), тако да га очекује жестока казна Савеза, а и клуба.


Црно-бели у свом саопштењу истичу да је Миломир у Новом Пазару поступио "изузетно непромишљено, ружно, неодбрањиво и неопростиво". Али, у клубу подвлаче и да је је Радовановић "доброћудан див, студент КПА, спортиста и дете за пример". Наглашавају да је капитен у правом смислу речи, а подсећају да је рукомет мушки, агресиван и понекад бруталан спорт.


- Кошкања са судијама, публиком, противником, а неретко и са најбољим другом из свлачионице. Ако све то не познајете, не журите са разапињањем једног честитог момка и врхунског спортисте на крст срама, као да је звезда ријалитија, хулиган или криминалац. Од стране клуба и органа Савеза, за своју неспортску реакцију, биће свакако драконски кажњен - истиче се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Победа рукометаша Партизана у сенци сукоба двојице саиграча


Стратег Партизана Бојан Бутулија наглашава да у својој каријери није упознао бољег споритсту и човека од Радивојевића. Признаје да и најбољи греше, али га веома боли реакција бројних медија, који више говоре о инциденту, а мало пишу о условима у којима играју рукометаши.


- Био је то више вербални дуел него физички. Десило се у жару борбе, имали су конфликт, али смо сви заједно спречили да то прерасте у нешто више. Клуб је издао саопштење, разговараћемо о казни. Само, много ми је криво што се на овакав начин представља један диван спортиста и човек. Миломир није урадио нешто страшно да би био разапет - прича Бутулија.