Српске рукометашице биће у другом шеширу у жребу квалификација који ће се одржати у четвртак у Копенхагену, за Европско првенство (4-20. децембар 2020) у Норвешкој и Данској.

Уз наше девојке, сврстане су још: Хрватице, Чехиње, Мађарице, Шпанкиње, Словенке и Пољакиње, са којима изабранице селектора Љубомира Обрадовића не могу да се састану у квалификацијама.

У жребу се налази 28 селекција, распоређених у седам група са по четири тима, а пласман на ЕП обезбедиће по две првопласиране екипе из сваке групе, плус Норвешка и Данска, као домаћини шампионата.

Остале групе, 1: Француска, Холандија, Русија, Шведска, Румунија, Црна Гора, Немачка. ГРУПА 3: Аустрија, Белорусија, Словачка, Турска, Северна Македонија, Украјина, Италија. ГРУПА 4: Швајцарска, Исланд, Португалија, Литванија, Фарска Острва, тзв. Косово и победник претквалификација.

Квалификације ће бити у три циклуса. Прво коло је на програму 25. и 26. септембра 2019, а друго 28. и 29. септембра. Треће се игра 25. и 26. марта, а четврто 27. и 28. марта 2020. године. Претпоследње коло је на распореду 27. и 28. маја, док ће све утакмице последње рунде почети у исто време (16.00 по средњоеропском времену).