ЗА шест месеци пет трофеја, али и дилема где да настави каријеру. Сабина Шурјан (18), стонотенисерка Новог Сада, објединила је титуле победнице Топ 12 и појединачног државног првака, уз тријумфалне пехаре у конкуренцији женских и мешовитих парова као и титулу са јуниорског Топ 10 Европе, што није пошло за руком ником у Србији.

Та чињеница, као и учинак сјајне спортисткиње која је тек закорачила у сениорску конкуренцију, од 40 победа и само једног пораза на домаћој сцени, није промакао најјачим европским клубовима који су своје понуде већ ставили на сто клуба у "Спенсу". Нови Сад, међутим, жели да је задржи, а с друге стране, будимпештански Будаорши, најбољи женски стонотениски клуб у Европи, жели је у својим редовима.

- Истина је да Мађари желе да пређем код њих - каже Шурјанова. - Још нисам ништа одлучила. Још размишљам између две опције, Будимпешта или Нови Сад. Прија понуда, али морам добро да размислим и да разговарам са породицом. Нови Сад ми је пружио много и видећу какве су даље амбиције када је Европа у питању.

Шурјанова је ученица четвртог разреда гимназије у Новом Саду и за два месеца полаже матурски испит, па је посвећена и обавезама у школи коју жели да заврши са високим оценама.

- Намеравам да упишем студије страних језика на Филозофском факултету у Новом Саду. Да ли ћу почети ове, или на јесен идуће године, зависиће и од наставка каријере. Дакле, све је повезано једно с другим. Драго ми је због ових резултата, који су плод вредног рада и одрицања и захвална сам мојим тренерима и клубу који су свакодневно ту за мене. Сезона ће бити потпуна ако у мају са Новим Садом освојим нову титулу Суперлиге - каже Шурјанова.

СТОЈАНОВ: РАНО ЗА ОДЛАЗАК

СЛОБОДАН Стојанов, тренер СТК Нови Сад и директор репрезентације Србије, сматра да је за Сабину Шурјан прерано да оде из земље.

- То су учиниле многе пре ње и остале без значајнијег резултата. У иностранству су наши играчи увек странци и спаринг партнери. Овде у Србији, интерес је већи. Јер, не игра само за клуб, већ и за Србију, што држава препознаје кроз националне стипендије и програме од значаја за развој спорта. Водимо рачуна о њеном развојном програму што јој сада највише значи у прелазном периоду са јуниорске у сениорску категорију - каже Стојанов.