Једна од највећих звезда УФЦ Ирац Конор Мекгрегор саопштио је данас да је завршио каријеру у такмичењима у мешовитим борилачким вештинама (ММА).

- Одлучио сам да се повучем из спорта познатог као мешовите борилачке вештине - навео је Мекгрегор на друштвеним мрежама.

Бивши шампион у перо и лакој верзији УФЦ додао је да ће се "прикључити бившим партнерима у овом подухвату, који су већ у пензији", а бившим колегама пожелео је успех у такмичењу. Председник УФЦ Дејна Вајт рекао је за Асошиејтед прес да Мекгрегорова одлука "има смисла".

- Има новца да се повуче, а посао са производњом вискија му иде добро. И ја бих се повукао да сам на његовом месту. Он се повукао из борби, а не из посла. Посао са вискијем ће га окупирати, а сигуран сам и да има још других ствари којима ће се бавити. Било га је забавно гледати. Постигао је невероватне ствари у овом спорту - рекао је Вајт.

Мекгрегор је најпозатији УФЦ борац, али није се борио од новембра 2016. године, када је победио Едија Алвареса и постао први УФЦ борац који је истовремено држао шампионске појасеве у две дивизије. Он се 2017. године борио против боксера Флојда Мејведера, који је због тог меча изашао из пензије. То је био најскупљи меч у историји бокса, а верује се да је Ирац тада зарадио 30 милиона долара. Прошлог октобра се вратио у октагон, а титулу у лакој верзији изгубио је после пораза од Хабиба Нурмагомедова. Очекивало се да ће се Мекгрегор борити ове године, а само неколико сати пре него што је објавио повлачење, појавио се у једно ј емисији у Њујорку у којој је рекао да преговара о могућем мечу УФЦ 239 у јулу у Лас Вегасу.

- Не морам да се борим. Обезбедио сам се, моја породица је обезбеђена. Добро смо, али желим да се борим и видећемо шта ће се догодити - рекао је Мекгрегор у емисији код Џимија Фелона. Мекгрегор је и раније објавио повлачење, у априлу 2016. године током спорта са челницима УФЦ. Два дана касније променио је одлуку, па је у августу те године победио Нејта Дијаса. Председник УФЦ рекао је да је овога пута Мекгрегор донео коначну одлуку.

Мекгрегор је од водоинсталатера из Даблина постао највећа звезда ММА. Током тог успона победио је у 15 узастопних мечева, укључујући и спектакуларни нокаут у 13. секунди против Жозеа Алда, којим је освојио титулу у перо категорији, у децембру 2015. године.