Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је данас да очекује да ће током целе сезоне у Формули 1 водити велику борбу са тимским колегом Шарлом Леклером.

Фетел је био бољи од Леклера у квалификацијама и у првој трци у шампионату у Аустралији, али је млади возач завршио одмах иза четвороструког светског првака, након што му је преко радија из бокса речено да га не притиска у завршници трке.

- Био је веома добар и сигруно је да ћу бити под притиском целе сезоне. Сигуран сам да ћемо имати жестоке и тесне битке ове године, али највише од свега се надам да ћемо се заједно добро забављати - рекао је Фетел, пренели су британски медији.

Ферари је трку у Аустралији завршио испод очекивања, посебно после предсезонских тестирања где су његови црвени болиди били најбољи. У Мелбурну је победио возач Мерцедеса Валтери Ботас, испред тимског колеге, актуелног шампиона Луиса Хамилтона, а Фетел и Леклер су били четврти и пети.

Иако су у италијанској екипи разочарани што возачи нису успели да се домогну подијума, директор Матија Биното рекао је да је задовољан Леклеровим дебијем.

- Задовољан сам како се понашао као тимски играч, а не само као возач. Много је помогао екипи и покушавао је да да све од себе, терајући инжењере и себе да болид буде што бољи. Леклер је имао добар викенд и срећан сам како је ушао у прву трку - навео је он.

Шампионат Формуле 1 наставља се за викенд, а трка је на програму у недељу 31. марта за Велику награду Бахреина.