Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да ће на предстојећем турниру у Шпанији шансу добити играчице са мањом минутажом и истакао да ће ти мечеви бити добра провера за национални тим пред бараж са Пољском за пласман на Светско првенство у Јапану.

"Повреде нас прате нон-стоп, тако да ту и немам неки посебан коментар. Надам се да ће за бараж бити спремне све девојке. Пре свега због њих самих, а онда и због репрезентације. Шансу ће сада добити девојке које су имале мању минутажу", рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије окупиле су се у Београду, где ће тренирати до поласка на турнир у шпанску Паленсију који се игра од четвртка до суботе.

Србија ће у Шпанији играти против домаће селекције, Бразила и Швајцарске.

"Чекају нас три јако добре провере у Шпанији, па да видимо каква нам је будућност... Биле су нам потребне овакве утакмице, инсистирали смо на таквим репрезентацијама. Пружа нам се лепа прилика да видимо где смо и шта смо у овом тренутку", рекао је Обрадовић.

Највише промена претрпеле су позиције голмана, десног бека и пивотмена...

"Морамо да дамо шансу и другим девојкама. Каћа (Томашевић) је повређена, као и Марија Чолић. На десном беку морамо да дамо шансу младој Томковић и Анђи Јањушевић, која се опоравила од тешке повреде. Ту је искусна Лавко, а већ су нам познати квалитети искусних играчица Дмитровић и Штевин, тако да користимо овај турнир да видимо и ове друге девојке", рекао је Обрадовић.

"Имамо промену и на месту пивотмена. У контакту сам са Слађом Поп Лазић, долази, али још није скинула конце и питање је да ли може да помогне. Нећемо да ризикујемо и погоршамо ствари. Ту су Милојевић и Агбаба", додао је селектор Србије.