ОЗБИЉНО и са Румунима. Ватерполисти никад никог не потцењују и у подмлађеном саставу покушаће да измаме овације публике у Суботици, где данас (17.00) у петом колу групе Д Европа купа Светске лиге дочекују комшије, које до сада нису освојиле ни бод.


Репрезентативци: Гојко Пијетловић, Вучинић, Велкић, Лукић, Јанковић, Филиповић, Мандић, Лазић, Томић, Стојановић, Танкосић, Радовић, Драшовић и Добожанов јуче пре подне тренирали су у Београду, а увече у суботичком базену "Прозивка".

- Играмо први пут у оваквом саставу и биће занимљиво да се види колико можемо. Ово је талентована екипа која може доста. Утакмица је битна баш због тренутне форме и верујем да ће бити како треба. Мени одговара да играм, јер у Про Реку, по договору, у другом делу сезоне играм само Лигу шампиона - истиче за сајт waterpoloserbia.org Душан Мандић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватерполисти спремни за Румунију: Први пут смо у оваквом саставу, да видимо колико можемо


Наша селекција је као домаћин финалног турнира Светске лиге од 18. до 23. јуна у Београду обезбедила учешће, али то не заварава наше младе асове. Желе да се наметну, да искористе сваку указану прилику.

- Даћу све од себе да одиграм како треба. Наша је обавеза да се наметнемо. Не слажем се да утакмица није битна. Свака је битна и сада је важна победа, јер су ту и Хрвати. Очекујем добру игру и победу - каже дебитант Марко Радовић.

"Делфини" су као и Хрвати, с којима се састају 12. марта у Сиску, осигурали и пласман на Ф8 Европа купа од 4. до 7. марта у Загребу.

Табела: Хрватска 7, Србија 5, Румунија 0 бодова.

ВЕЛКИЋ: ТЕК СЕ ДОКАЗУЈЕМ
ЦЕНТАР Шапца Петар Велкић дебитоваће против Румуна:
- Ово је велико признање за мене. Част, али и одговорност према тренерима, екипи да пружим добру игру. Није лако да се уђе у овај тим и тек треба да се доказујем. Неће бити лако са Румунијом, они ништа не губе. Надам се пуним трибинама, доброј утакмици и победи.