Син познатог сплитског фудбалског тренера, који је приведен због напада на ватерполисте Црвене звезде из Београда, након вишечасовног саслушања је пуштен кући, пише сплитска "Слободна Далмација".

Позивајући се на своја сазнања, сплитски дневник пише да прегледом позива и порука на његовом мобилном телефону није потврђена сумња да је он позвао нападаче.

Додатним разговорима је, како се наводи, чак утврђено да је упозоравао српске спортисте да би могли имати проблема због дресова које су носили испод горњег дела тренерке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИВЕДЕНА ТРОЈИЦА НАПАДАЧА: За једним хулиганом се још увек трага, пронађен и дрес који су отели Звездином ватерполисти

Реч је, додаје се, о особи која ради као конобар у кафићу на Риви, а као младић је имао проблема са законом те је тиме аутоматски на себе привукао пажњу инспектора као потенцијалног осумњиченог.

Полиција је оценила да је могуће да је он као запосленик кафића у којем су седили ватерполисти позвао нападаче. Управо стога је комуникација забележена на мобилном требало да покаже да ли је имао везе с тим.

Након исцрпног испитивања у полицијској станици пуштен је кући, а полиција је наставила истраживање над приведенима и током данашњег дана.

Приведене су, наводи се, три особе које се доводе у везу с нападом на српске ватерполисте, док се за двојицом још трага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХРВАТСКИ КОМЕНТАТОР ЗАПАЛИО РЕГИОН: Звездаши, извините, немојте никада бити као ми! Господо политичари, ово сте ви закували!

Kод једног од приведених пронађен је и отуђени дрес.

Осим разговора, наводи се, биће прегледани снимци надзорних камера које обухватају подручје напада и бега, али и снимке и фотографије које су објављене у медијима и на друштвеним мрежама.

"Слободна Далмација" сазнаје да се један од пет нападача сукобио и са пролазником са Риве када је видео како он снима телефоном оно што се догађало.

Наводно је замахнуо на њега шаком како би га спречио у даљњем снимању, а након тога је викнуо својим саучесницима:"Маскирај се! Бежи!", пише лист.