Голман ВК Црвена звезда Александро Краљ, који је скочио у море након што га је, заједно са још тројицом његових саиграча, напала група младића у Сплиту, по изласку из воде рекао је да би га "убили" да није то урадио.


- Да нисам скочио у море, убили би ме - рекао је Краљ након доласка полиције и лекарске екипе, преноси хрватски сајт Гол.


Хрватски сајт Index.hr наводи да су неки од окупљених Сплићана желели да му помогну да изађе из воде, док су други узвикивали: "Ипак је он четник".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СКАНДАЛ У СПЛИТУ: Ватерполисти Звезде нападнути, тражили спас у мору (ВИДЕО)


Пре него што је изашао из мора, играч је скинуо мајицу Црвене звезде и бацио је у море, додаје хрватски сајт.


Председник ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић потврдио је раније данас да је голман Александро Краљ морао да скаче у море у Сплиту по добијању неколико удараца од нападача, али и да није добио теже повреде.


Indexнаводи да је њему наводно разбијена аркада.


Ватерполисти Црвене звезде, који је вечерас требало да играју на Пољуду са Морнаром, нападнути су током дана у центру Сплита.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОТКАЗУЈЕ СЕ УТАКМИЦА У СПЛИТУ: Ватерполисти Звезде се враћају у Београд, Морнар осудио напад на црвено-беле


Према наводима "Слободне Далмације", четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке са клупским обележјима, а потом насрнула на њих и почела да их туче.


"Слободна Далмација" наводи, позивајући се на незванична сазнања, да су ватерполисте напала петорица младића.


- Одједном је настала галама и вика. Рива је била пуна, а одједном је један човек скочио у море, док је други побегао у смеру Палаче, према Воћном тргу. Мислим да је било више нападача. Несрећни младић из мора викао је да је Црногорац - рекао је за "Слободну Далмацију" један од очевидаца овог иницидента.