ФУДБАЛ нису само травната подлога и светлост рефлектора са стадиона. Он је од пре неколико година постао и глобална забава путем електронских игара. Ко је бржи на тастатури или "џојстику" постаје шампион, а светска кућа фудбала је прва препознала шта је постала права "манија" код оних од 7 до 77 година...

Црвену звезду на ФИФА "е-спорт" турнирима представљају четири момка које сјано предводи њихов менаџер Стеван Мачкић. Јуче му је званични интернет-сајт ФИФА посветио и значајан део простора представљајући га на врло оригиналан начин.

- Тренутно у Звездином професионалном тиму смо нас четворица. Са мном је још један играч из Србије, један је из Словеније и један из Мађарске. Нас четворица смо стално онлајн, тренинзи су свакодневни и постоји одређена квота утакмица коју морамо да одиграмо. ФИФА је проценила да смо екипа која на Балкану има најбржи развој у протеклих годину дана. Недавно смо победили на важном турниру "Гејмс Кон" који је одржан на Београдском сајму - открива нам Мачкић.

Четворочлани Звездин тим иде и корак даље.

- На Светском клупском првенству смо недавно у конкуренцији 12 тимова освојили седмо место са четири победе, једним ремијем и шест пораза. То је нешто што нас испуњава, а ФИФА је на оригиналан начин описала како је необичан хоби од мене направио тренера и менаџера једног српског тима - закључује Стеван Мачкић који, када се одвоји од рачунара, волонтира у редакцији "Новости".