Боксерски савез Русије изградиће најсавременији тренинг центар српским боксерима, са салом за тренинге, опремом, спортском медицином и пратећим просторијама за функционисање свих нивоа селекција, саопштио је данас Боксерски савез Србије.

Kако се наводи у саопштењу, приликом посете Београду руског председника Владимира Путина, између осталог, постигнут је и договор око сарадње и изградње бокс центра у Србији.

Договор су постигли генерални директор Боксерског савеза Русије Умар Kремлев Незировић и председник Боксерсог савеза Србије Ненад Боровчанин.

Боровчанин је навео да сада треба да се пронађе локација, а да је инвестиција поклон Боксерског савеза Русије, ;којим председава Алексеј Рубежњој, начелник безбедности руског председника Путина.

- Биће то велика ствар за српски бокс, за тренинге свих националних селекција, едукацију тренера, развојне програме за младе талентоване боксере и боксерке и све што је неопходно за постизање врхунског резултата и развијања система боксерског спорта у нашој земљи. Биће изграђен по угледу на руски боксерски центар у коме се кале и стварају њихови шампиони - рекао је Боровчанин.

Српска репрезентација ће до изградње тренинг центра моћи бесплатно да тренира у Русији за сваки турнир, пошто је боксерска сала на Kошутњаку угашена након 40 година.

Боровчанин је захвалио председнику Србије Александру Вучићу ;"на свему што чини за српски бокс".

- Од свих спортова у Србији бокс на неки начин сироче које је он усвојио и све док је тако моћи ћемо да функционишемо и подижемо бокс. Верујемо да ће коначно бокс бити враћен на редовно финансирање Министарства и Олимпијског комитета - додао је Боровчанин.