САМО чудо може да одведе екипу Ненада Перуничића у други круг Светског првенства. Скоро немогући расплет се огледа у нашој победи против домаћина Немачке (18.00) у последњем мечу прве фазе пред пуном халом, као и поразима Русије од Француске и Бразила од Кореје. Шансе да се дође до треће позиције у групи А су минималне, па је далеко реалније да ће наставити такмичење у разигравања, то јест Президент купу.

- Дошли смо да одиграмо цео турнир, да ли то био главни или утешни круг - нагласио је Перуничић пред завршни дуел првог дела. - Очекивања су да увек дамо све од себе, поготово у ситуацији где смо доста начети, тако да неко други пружи већи допринос него што је дао до сада. Добили су играчи слободан дан, али сам им рекао да то није награда већ резултат огромне потрошње и давања на терену. То је наш спорт, мора да боли. Гледамо напред. Ово су лекције, није разочарање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Перуничић: Драго ми је због ових момака; Марсенић: Воркапић би требало да носи репрезентацију у наредних 10 година

Француска и Немачка су одиграле нерешено (25:25), и на том мечу селектор је могао да се увери у снагу домаћина.

- То су врхунске екипе, комплетне у сваком смислу. Разлика је у томе што су Немци еуфорични, имају огромну енергију, а Французи стабилни и сталожени у ономе што раде. То Немце краси, та агресивност, одбрана, пуно трчања, што се негде и уводило кроз Бундеслигу, тај модерни рукомет, брзи центар. Биће захтевно на физичком плану, али свесни смо да смо тај садашњи рукомет максимално користили, то је мој начин размишљања, транзиција, брз центар, од тога нећу одступити. Те калкулације да се приштедимо, то не постоји, идемо пуном снагом како се год завршило на крају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВОРКАПИЋ СПРЕЧИО БРУКУ: Србија победила Кореју, са домаћином за чудо

ПОГИНУЋЕМО ЗА СРБИЈУ
РУКОМЕТАШ Богдан Радивојевић обећава да се екипа неће предати пре почетка дуела са домаћином:
- Желимо против Немачке да покажемо да можемо да играмо, да смо квалитетни играчи и људи. Погинућемо за Србију на сваком мечу. Сваки домаћи играч је веома добар, као тим играју савршено, пред пуном халом, првенство им значи више него ишта. Али код нас нема потребе за неким страхом, треба да уживамо у томе.