ТАЧКУ на бриљантне успехе у претходној години, у којој се и опростила од такмичења у јуниорској конкуренцији, Сабина Шурјан (18), сјајна стонотенисерка Новог Сада, ставила је одбраном титуле на Топ 12 турниру, којом је, такође, потврдила примат и у категорији сениора. Репрезентативка Србије је, тако, постала најмлађи двоструки узастопни победник најпрестижнијег домаћег турнира који је освојила убедљиво са 10 победа и тек једним поразом на такмичењу одржаном у смирај прошле године у "Спенсу".

- Заиста сам имала успешну годину, рекла бих, сјајну - истиче Шурјанова. - Завршила сам јуниорску каријеру са освојеним Топ 10 турниром Европе и првим местом на европској, а трећим на светској ранг-листи. Срећна сам због бронзе са ЕП у Румунији, али остаје жал што ме је један поен делио од медаље на ОИ младих у Аргентини. Шлаг на торту је ова нова титула на Топ 12 сениорки Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Слоган 32. БГД маратона: "Трчи, уживај, помози некоме"

Шурјанова је без пораза у Суперлиги Србије, где је њен клуб СТК Нови Сад убедљиво освојио јесењу титулу са максималним скором победа, а незапамћеним партија количником од 36:2.

- Не правим разлику између појединачних и клупских успеха, који су ми једнако значајни. Примарни циљ је нова шампионска титула са Новим Садом, клубом који ми је огромни ослонац у каријери. Када знам да су ту и Изабела Лупулеску и Тијана Јокић, моје саиграчице из репрезентације, уз Зоју Новикову, верујем да је титула достижна - поручује Шурјанова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душан Тадић предложен за Фебруарску награду

Млада стонотенисерка је, практично, без одмора у претходне две године, јер је истовремено играла за јуниорску и сениорску репрезентацију Србије. Лане је само била на четири континента, а последња егзотична дестинација била је Аустралија на Светском омладинском првенству.

Већ у марту Шурјанову очекује ЕП до 21 године у Португалији, а месец дана касније и СП у Мађарској.

НЕМА СТРАХА ОД СТАРИЈИХ
САБИНА Шурјан је у претходне две године, како потврђује, готово 150 дана била ван куће:
- У овој години, међутим, очекујем да ће ми бити много лакше по том питању, јер ћу играти само сениорску конкуренцију. С друге стране, знам да ме не чека нимало лак посао, јер су противнице и по 10 година старије од мене.