Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је данас да је циљ његове екипе пролазак у другу фазу Светског првенства.

- Лепо је доћи после толико година на велику сцену. Играчи су свесни да ми овде нисмо дошли да бисмо се само, ето тако, појавили. То им је потенцирано, речено, имамо амбицију већ од прве утакмице са Русијом у којој желимо победу - рекао је Перуничић, преноси Рукометни савез Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦУПАРА ЗА “НОВОСТИ” ПРЕД СТАРТ СП: Фајтерски у други круг

Перуничић се после 16 година враћа на велику сцену, али у другачијој улози. Некада један од најбољих левих бекова света освојио је у репрезентативној каријери две бронзане медаље, а тачно две деценије после одличја у Египту водиће национални тим са клупе на шампионату света у Немачкој и Данској.

- Пролазак у други круг је наша амбиција. Све што би било другачије је моја одговорност и велико разочарање за мене и за све играче. Нисмо гледали слабије или јаче противнике. Према сваком ће бити исти приступ. Немамо право на другачије размишљање. Ови момци су добили прилику коју морају да поштују. Иако су млади, то не значи да имају време. Морају одмах да покажу због чега су ту. Порази су моји порази, а победе су победе играча.

Рукометаши Србије сутра почињу такмичење на Светском првенству, а први ривал у Групи А ће им бити Русија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зеленовић: Имамо карактер, верујем у екипу

Селекцију Русије предводи Едуард Кокшаров, док је тренер голмана некадашњи српски селектор Дејан Перић. Руси су у припреми за СП у два меча са Шведском остварили убедљив пораз и реми.

- Све пријатељске утакмице знају да буду варљиве. Колико год одиграш фантастичну пријатељску, званично такмичење је нешто потпуно другачије. То доноси нову тежину, светлост рефлектора, играње у аренама. Можеш и 15 голова да победиш у пријатељском мечу, то ништа не значи, јер на старту можеш да изгубиш и од слабијег. Видели смо шта је било добро, шта није, зашто смо се окупили - рекао је Перуничић.

- Играчи морају да буду свесни да су одређени од свих кандидата да представљају своју земљу. Тај грб носи већу симболику. Морају да прихвате репрезентацију на тај посебан начин - истакао је селектор Србије.

Утакмица Србија - и Русија игра се сутра од 18.00.

У Групи А су још и Француска, Немачка, Бразил и Кореја.