Председник скупштине Београда Никола Никодијевић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и в.д. секретара за спорт и омладину Драгана Белојевић примили су данас делегацију џудо клуба Црвена звезда после освојене бронзане медаље у Лиги шампиона.

Џудисти су добили честитке градских званичника и у Стари двор донели пехар који је, како се Никодијевић нашалио, сличан оном који су фудбалери Црвене звезде освојили 1991. године у Барију.

- Хвала џудистима Звезде на изузетним резултату, треће место у Европи је за понос Београда. Ово је најбољи доказ да се системски рад исплати, спорт увек врати резултатима за напоран рад. Верујем да је ово успутна станица на путу ка титули првака Европе - рекао је Никодијевић.

Београд је опредељен да помазе читав спорт код нас и оне спортове који нису комерцијални, истакао је Никодијевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Џудистима Звезде бронза у Лиги шампиона

- Спорт мора да буде доступан свима без обзира на материјални статус. Због успеха џудиста велики број деце је почео да се бави тим спортом и зато морамо да обезбедимо најбоље услове за тренинг - казао је он.

Председник џудо клуба Црвена звезда Стојан Вујко захвалио се на пријему у Скупштини и подршци Града.

- Наш успех у Лиги шампиона је национални успех. Зато је наша прва адреса, као клуба из Београда, Скупштина. Ово је резултат великог тимског рада - поручио је он и најавио да ће у Токију 2020. године једна олимпијска медаља бити џудисте Звезде.

Џудисти Црвене звезде освојили су историјску бронзану медаљу на турниру Лиге шампиона у Букурешту победом у одлучујућем дуелу против екипе ЦСМ 3:2.

Црвено-бели су до бронзе дошли у саставу Миша Морохојев, Страхиња Бунчић, Уали Курхев, Филип Живојиновић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Ивајло Иванов и капитен Бојан Дошен.