Аустријска полиција је била у просторијама руског биатлон тима у Салцбургу у склопу истраге о допингу, саопштила је данас Међународна биатлон федерација (ИБУ).

Руски биатлон тим је у Аустрији поводом трке Светског купа.

Потпаролка Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова изјавила је у Москви да је полицијска акција против руског тима изгледала "дивље", и да је Амбасада у Бечу затражила објашњење аустријских власти.

ИБУ је саопштење о акцији полиције добила од аустријског тужиоца за преступе у финансијама и корупцију.

Аустријске власти воде истрагу против петорица званичника руског биатлон тима због "злоуботребе недозвољених супстанци или метода у сврху допинга".

- Води се и истрага против петорице руских спортиста због злоупотребе недозвољених супстанци на Светском првенству 2017. године у Хохфилцену - пренела је ИБУ из саопштења аустријског тужиоца.

Адвокат руског узбуњивача Григорија Родченкова који прати допинг, раније ове године је аустријској полицији изнео податке о потенцијалној превари руског биатлон тима на ЗОИ 2014. године.

Олимпијски шампион Антон Шипулин, који је на Зимским олимпијским играма 2014. године у Сочију освојио златне медаље рекао је да се никада није допинговао и да је "љут и бесан због лова на вештице".