Рукометашица Андреа Лекић рекла је да је наредни ривал Србије, Русија, најјача репрезентација на Европском првенству, али да верује да ће њена екипа, ако одигра добру одбрану, имати шансе за добар резултат.

- Русија је најјача репрезентација. Шта рећи о актуелном олимпијском шампиону, главни фаворит су за златну медаљу, јер је Норвешка ослабљена на овом првенству. Апсолутни су фаворити, нећемо да претимо, али то може бити и наша шанса. Чека нас тешка група, али најважније је да имамо мир, нико није еуфоричан, атмосфера је онаква каква би требало да буде. Ту је и самопоуздање, јер видимо да смо на лепом нивоу. Верујемо у себе и бићемо у потпуности спремне за ту битку - рекла је Лекићева, пренео је Рукометни савез.

Рукометашице Србије играју у суботу од 18 часова у Нанту против Русије, прву утакмицу друге фазе такмичења на Европском првенству у Француској. Србија је пренела два бода у другу фазу, а Русија четири.

Говорећи о Русији, Лекићева је рекла да је то брза екипа која игра модерно, да ће бити много трчања и жестоких дуела, као и да српски тим мора да игра добру одбрану.

- Ослањамо се на фанатичну одбрану. Са нивоом из меча са Данском можемо свакоме да парирамо. Макеева и Сен, два централна играча одбране, удвајају блокерску зону. Много су оријентисане на блок, врло често има простора за пивотмена. То бисмо могле да користимо, јер су често у двојном блоку. Манагарова краде лопту, морамо да имамо много пасова на крила, како бисмо примирили те крајње играче. То раде врхунски, уигране су перфектно. Кузњецова је врхунско крило, право тркачко, моја бивша саиграчица из Вардара. Верујемо у себе и свој квалитет.

Андреа је рекла да је турнир у Француској изједначен, као и да је други део жреба лакши од оног у коме је њена репрезентација.

- Црна Гора долази без бодова у Нант, а било би интересантно видети их у другом делу и какве би резултате тамо остварили. Холандија није играла против озбиљних ривала до сада, Румунија је победила Норвешку, али то нису Норвежанке на које смо навикли. Рускиње су показале чврстину, играле су против најтежих ривала и за сада изгледају најозбиљније - оценила је Андреа Лекић.