Мото трка "Награда Зрењанина", друга по реду, биће одржана у суботу и недељу, 15. и 16. септембра, на лиценцираној стази "Југоисток-Ечка", која се налази у склопу индустријске зоне у том граду.

Такмичење организују Ауто-мото савез Србије, Мото савез Србије, и Ауто-мото клуб "Петровград" из Зрењанина, уз подршку Министарства омладине и спорта и АМС Осигурања, а под покровитељством града Зренајнина.

Помоћник председника Ауто-мото Савеза Србије за мото спорт Божидар Михаиловић говорио је о карактеристикама стазе дуге 3.000 метара и најавио више од 50 такмичара који ће возити ову трку у дисциплинама "Мото класик" и "Роуд рејсинг" у категорији 125, а које ће се бодовати за национални и балкански шампионат.

- Такмичење које нас предстојећег викенда очекује у Зрењанину је последње у овој такмичарској сезони и то даје додатну атрактивност догађају. Присуствоваћемо највећој борби за бодове, где се одређују титуле шампиона у текућој години - рекао је Михаиловић.

Како је на данашњој конференцији речено, стаза у индустријској зони испуњава све услове за одржавање званичних трка из календара националног шампионата, а уз наставак сарадње, на тој стази би требало да се возе и дисциплине за међународни шампионат.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура подсетио је да град Зрењанин има дугу традицију мотоциклизма, од 1976. године, али да је велики значај што је прошле године добијена лиценца за стазу у индустријској зони и да је то уједно и прилика да се омасови мотоциклизам и мото спорт.

Један од најпознатијих зрењанинских и српских мотоциклиста Дарко Тодоров-Фрајта такође је подсетио на традицију мотоциклизма и изразио задовољство што се та традиција враћа у Зрењанин после 30 година.

- Стаза у најави је добра будућност за мото спорт не само у Србији, већ и региону, а ми се трудимо да за предстојећу трку постојећа буде што безбеднија за такмичаре и публику - рекао је Тодоров.